7.12.2013

Banaani-kiivi-inkiväärisorbetti

Tässäpä herkku, jota on odotettu pitkään! Viimeksi taisin tehdä tätä sorbettia vuonna 2009 ja Mikki on siitä asti kysellyt, että josko tehtäisiin taas. Aika ei ollut kullannut muistoja, sillä maku oli erittäin jees. Uskon, että tämä maistuisi vielä paremmalta kuumana kesäpäivänä, mutta kyllä se näin pakkasellakin maittoi. Resepti kulkee nimellä sorbetti verde ja se on alun perin Kiskolan ja Miettusen vuonna 2006 ilmestyneestä HOT - chiliä ja muita mauste-elämyksiä -kirjasta. Olen muokannut reseptiä vähentämällä reilusti sokerin määrää ja korvaamalla osan siitä glukoosisiirapilla. Vähensin myös inkiväärin määrää, jotta maut olisivat paremmin tasapainossa.

Sorbetti verde
65 g pala tuoretta inkivääriä
3,5 dl vettä
1 dl sokeria
0,75 dl glukoosisiirappia
2 kypsää banaania
3 kiiviä
1 sitruunan mehu

Kuori inkivääri ja pilko se pieniksi palasiksi. Laita kattilaan inkivääri, vesi, ja sokeri. Kiehauta sen verran, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä ja siivilöi inkiväärit pois. Soseuta banaanit ja kiivit ja lisää hedelmät sokeriliemeen. Lisää myös glukoosisiirappi ja sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi ja laita pyörimään jäätelökoneeseen. Jos käytössäsi ei ole jäätelökonetta, laita vain pakkaseen ja käy jäätymisen aikana muutaman kerran sekoittamassa kunnolla esimerkiksi haarukalla, jotta koostumuksesta tulee parempi. Ota pakkasesta sulamaan vähän ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti