22.1.2014

Ihan paras porkkanaraaste-leipä

Tämä leipä on meillä melkoinen klassikko, ja se kulkee nimellä porkkanaraasteleipä. En muista, mistä porkkanaraaste leivän väliin alun perin eksyi - luettiinko vinkki peräti reseptistä vai haluttiinko vain keksiä ylijääneelle porkkanaraastelle jotain käyttöä. Joka tapauksessa se sopii leivän väliin täydellisesti, ja antaa raikkautta ja rapsakkuutta ja tietysti hyvää makua.

Porkkanaraasteleipä
1 tomaatti
1 porkkana
2 siivua moniviljaleipää
majoneesia
tammenlehtisalaattia
pari kinkkusiivua

Leikkaa tomaatti siivuiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Levitä leipäsiivuille reilusti majoneesia. Ala kokoamaan täytteitä toisen leivän päälle: alle salaattia, tomaattisiivuja, porkkanaraastetta ja kinkkua. Laita vielä kansipala päälle. Jos nälkä ei vielä tässä vaiheessa ole hurja, voit laittaa leivän jääkaappiin painon alle tekeytymään puoleksi tunniksi. Jos taas maha huutaa murkinaa, leikkaa leipä samantien puoliksi ja ala syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti