23.7.2014

Hellepäivien mansikka-lemonade

Ostettiin pakastamista varten iso satsi mansikoita, ja halusin ehdottomasti käyttää osan marjoista mielessäni pyörineeseen reseptiin. Näin kuumina päivinä on hyvä juoda muutakin kuin vettä, ja tämä mansikkainen lemonade on todellinen hellepäivien pelastaja. Olen tehnyt moneen otteeseen perinteistä lemonadea ja keksin vihdoinkin kätevämmän tavan valmistaa sitä. Sitruunoiden puristaminen käsin kun on jokseenkin työlästä, mutta hei, nehän voi kuoria ja heittää blenderiin ja sitten vain siivilöidä jälkikäteen kaikki röhnät pois! Niin paljon nopeampaa! (Kokeilin kerran myös sitruunoiden blendaamista kuorineen, mutta en suosittele - maku oli todella karvas.) Vinkkinä vielä lopuksi, että aikuisten kannattaa kokeilla myös terästettyä versiota, on meinaan hyvää!

Mansikka-lemonade
reilu litra (~ 600 g) mansikoita
3-4 sitruunaa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
1-1,25 dl sokeria
14 dl vettä

+ jääpaloja
+ mansikoita siivutettuina

Poista mansikoista kannat ja kuori sitruunat. Laita mansikat, sitruunat, hunaja, 1 dl sokeria ja 4 dl vettä blenderiin, sekoita tasaiseksi. Siivilöi juoma isoon kulhoon (tai kannuun, jos omistat tarpeeksi ison) ja lisää loput vedestä (eli 1 litra). Maista ja lisää halutessasi sokeria. Kaada valmis juoma kannuihin ja tarjoile heti jääpalojen ja mansikkasiivujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti