16.4.2015

Kokonaisena paahdetut porkkanat

Kaupasta löytyi ihania uuden sadon porkkania keltaisen ja oranssin eri sävyissä, joten pakkohan niitä oli napata mukaan. Satuin juuri törmäämään Pinterestissä Closet Cooking -blogin herkulliselta vaikuttavaan paahdettujen porkkanoiden reseptiin, joten päätin testata sitä. Alkuperäiseen versioon tulee lisäksi misotahnaa, mutta en viitsinyt sitä alkaa hommaamaan, koska meillä pursuu jo valmiiksi kaikki kaapit ties mistä eksoottisista mausteista ja tahnoista eikä tilaa ylimäärisille hankinnoille oikeasti enää ole. Resepti toimi silti erittäin hyvin ja makuun olin varsin tyytyväinen. :)

Paahdetut porkkanat
1 kg porkkanoita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
0,5 rkl dijon-sinappia
0,5 rkl rakeista sinappia
0,5 rkl riisiviinietikkaa
2 tl soijakastiketta
(+ kuivattua persiljaa)

Pese porkkanat ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, öljy, vaahterasiirappi, sinapit, riisiviinietikka ja soija keskenään. Levitä porkkanat uunipellille ja kaada noin puolet kastikkesta porkkanoiden päälle. Paahda 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsyneet ja saaneet pintaan mukavasti väriä - voit käännellä porkkanoita noin puolessa välissä paistoa, jotta ne kypsyvät tasaisemmin. Kaada loput kastikkeesta porkkanoiden päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää halutessasi vielä hieman persiljaa tai jotain muuta yrttiä.

2 kommenttia:

  1. Ei varmaan vielä ollut kotimaista satoa mutta siitä huolimatta herkullisen näköistä. Menee kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei tietenkään ollut vielä suomalaisia, mutta hyvin maistuivat silti! :)

      Poista