10.5.2015

Mielipiteitä jakava parsakeitto

Meillä menee Mikin kanssa aika hyvin yhteen lemppariruoat ja makunystyröiden mielihalut, eikä koskaan tarvitse kinata siitä, mitä tänään syötäisiin. Mutta yksi ainesosa jakaa meidät kahteen vastakkaiseen leiriin - ja se on parsa; tuo jalo, hienostunut ja hartaasti odotettu kevään paras kasvis. Ei varmaan jäänyt epäselväksi, että mä oon meistä se parsan rakastaja ja Mikki taas ei oikein ymmärrä sen päälle. Toi se mulle silti kaupasta pari punttia parsaa ja suostui jopa syömään tätä keittoa, vaikka taisikin mainita useampaan otteeseen, että "maistuu ihan ruoholta". :D No, minusta maistui oikein hyvälle.

Parsakeitto
2 nippua parsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
7 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
1 prk (150 g) ranskankermaa
loraus sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
(+ kermaa)

Leikkaa parsojen varresta muutama sentti puumaista osaa pois. Ota muutama parsa sivuun odottamaan, jos haluat pinnalle purtavaa, ja leikkaa loput parsat muutamaan palaan. Kuutioi sipulit ja murskaa valkosipuli. Laita isoon kattilaan aimo nokare voita ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja parsapalat, kuullota vielä muutama minuutti. Lisää vesi ja kasvisfondi. Anna porista noin 30 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Lisää keittoon ranskankerma ja purista joukkoon hieman sitruunamehua, mausta pippurilla ja suolalla. Kuumenna toisessa kattilassa vettä kiehuvaksi, lisää keitinveteen hieman suolaa ja sokeria ja keitä sivuun jättämiäsi parsoja muutama minuutti. Leikkaa keitetyt parsat halutessasi pienemmiksi paloiksi ja ripottele keiton pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti