16.8.2015

Omenaiset kaurapannarit

Aah, viikonloppu. On niin ihanaa heräillä omassa rauhassaan ilman kelloa ja kiirettä ja kuulostella mahaa, että mitäs sen tekisi mieli. Näin sunnuntaisin se huutelee yleensä pannareiden perään. Tänään tein kanelilla ja kardemummalla maustettuja, varsin täyttäviä kaurapannareita ja niiden kaveriksi taivaallisen hyviä karamellisoituja omenalohkoja. Kun maistoin ensimmäisen testikappaleen, rupesin vain tanssimaan voitontanssia siinä hellan edessä. Naapuri taisi katsoa ikkunasta hieman pitkään, kun meitsi tuuletti ja hytkyi siinä yöpaitasillaan, mutta vilkutin vain ja jatkoin tyytyväisenä kokkailuani. Sitten Mikki tuli keittiöön, maistoi ja meni polvilleen ja alkoi palvomaan mua. :D Aikamoinen killerikombo oli siis kyseessä, suosittelen testaamaan! Jos ei jaksa säätää omenoiden kanssa, niin varmaan joku omppusosekin sopisi mukavasti näiden kanssa tarjottavaksi.

Kaurapannarit ja karamellisoidut omenat 
taikina:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
0,25 tl kanelia
0,25 tl kardemummaa
ripaus muskottipähkinää
0,25 tl leivinjauhetta
ripaus ruokasoodaa
200 g kermaviiliä
0,5 dl kevytmaitoa
1 muna
2 rkl rypsiöljyä 

lisäksi:
3 omenaa
40 g voita
3,5 rkl fariinisokeria
1 rkl sitruunamehua
kanelia

Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon kermaviili, maito, muna ja rypsiöljy. Paista lettupannulla voissa matalalla lämmöllä, kunnes pintakin on saanut kauniisti väriä.

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita pannulle voi, fariinisokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pannulle sitten omenalohkot. Paista omenoita varovasti käännellen, kunnes ne ovat sopivasti pehmentyneet, mutta eivät ole vielä mitään mössöä. Mausta kanelilla. Nostele omenalohkoja pannareiden päälle ja lusikoi pinnalle vielä kastiketta pannun pohjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti