1.6.2016

Syntinen suklaafudgejäätelö

Joka kesä pyydän pakastimen herralta tätä samaa asiaa: anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen jäätelömme. Mikäli sääjumalat ovat olleet suotuisia ja lämpömittarit nousevat hellelukemiin, toivon löytäväni pakkasesta jotain raikasta sorbettia tai jogurttijädeä. Jos taas korkeammat voimat ovat päättäneet maalata maailman harmaalla ja taivaalta vihmoo jotain kylmää ja märkää, on tuhti ja täyteläinen suklaajäätelö enemmän kuin paikallaan hyvän kesäfiiliksen ylläpitämiseksi. Vaikka nyt on ollutkin tosi aurinkoisia päiviä, olen elänyt varsin synkissä oloissa... kirjaimellisesti. Meidän taloyhtiössä tehdään julkisivuremonttia ja ihan kuin pressun alle jääminen ei olisi ollut tarpeeksi kurjaa, pari päivää sitten ikkunat peitettiin vanerilevyillä ja nyt meillä on kotona pilkkopimeää. Huokaus. Ilmankos teki mieli kehitellä tällainen överisuklainen jäätelöresepti - jollei tällä saa suuta taas hymyyn, niin ei sitten millään. Suklaajäde on samettisen sileää ja muistuttaa koostumukseltaan fudgea, ah! Joukossa on myös ripaus (tai itselläni aika montakin ripausta :'D) chiljauhetta, joka antaa mukavasti potkua ja nostaa jäätelön perustylsästä ihan uusille leveleille. Hyvää suklaajäätelöä saa lähes mistä tahansa marketista, mutta kyllä kotona tehty vaan on lähes aina parempaa.

Suklaafudgejäätelö
170 g tummaa suklaata
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
180 g täysmaitoa
180 g kuohukermaa
1 tl pikakahvijauhetta
25 g leivontakaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta
0,5 dl glukoosisiirappia
ripaus suolaa
ripaus chilijauhetta
5 tl maissitärkkelystä
2 rkl kylmää vettä

Hienonna suklaa veitsen avulla pieneksi rouheeksi. Mittaa kattilaan kondensoitu maito, täysmaito ja kuohukerma. Hämmennä sekaisin ja kuumenna koko ajan sekoitellen kiehumispisteeseen. Ota pois lämmöltä ja lisää joukkoon rouhittu suklaa, leivontakaakaojauhe (mielellään siivilän läpi, ettei jää paakkuja), vaniljauute ja glukoosisiirappi. Lisää ripaus suolaa ja halutessasi ripaus hyvänmakuista chilijauhetta. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut kokonaan ja kaikki ainekset ovat sekaisin. Sekoita erillisessä kulhossa maissitärkkelys ja kylmä vesi sekaisin ja lisää sitten suklaaseokseen. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos paksunee. Mikäli seos näyttää epätasaiselta, voit vielä siivilöidä sen. Kaada seos esim. uunivuokaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ei haittaa, vaikka pintaan muodostuu kuori. Ennen pakastimeen laittoa sekoita seos vielä kunnolla sekaisin ja laita kovettumaan pakkaseen yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön sulamaan hetki ennen tarjoilua, jotta siitä saa helposti palloja.

2 kommenttia:

  1. Kuulosti kyllä hyvältä. Vois vaikka kokeilla tehä.

    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Oikein hyvää keskiviikko iltaa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukavaa päivää myös sinulle!

      Poista