3.7.2016

Salaattiveneet rapusalsalla

Tässäpä uusi lempparialkupalani! Guacamole, salsa ja jättikatkaravut ovat mielestäni mitä parhaimpia naposteltavia ja tässä reseptissä päätin yhdistää ne kaikki. Raikas ja juuri sopivan tulinen rapusalsa tarjoillaan hauskasti salaattiveneistä, mutta täyte toimisi varmasti myös esim. ruisnappien päällä. Reseptistä riittää kahdelle (suht tuhdiksi) alkupalaksi.

Salaattiveneet rapusalsalla
keräsalaattia/romainea tms.
150 g (~ 200 g kuorellisia) jättikatkarapuja
loraus rypsiöljyä
1 tomaatti
1 pieni avokado
1/4 punasipulia
1 pieni valkosipulinkynsi
puolikas rawit-chili
kourallinen korianteria
1 rkl limemehua (~ 0,5 limeä)
0,5 tl ruokosokeria
suolaa
mustapippuria

Sulata katkaravut (ja kuori ne). Jos ravut eivät ole valmiiksi kypsiä, paista ne pannulla lorauksessa rypsiöljyä. Pilko ravut isoiksi paloiksi. Poista tomaatista siemenet ja kuutioi paloiksi. Kuutioi pieni avokado ja pala punasipulia. Leikkaa valkosipulinkynsi, chili ja korianteri pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi rapusalsaa salaatinlehtien päälle ja tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan kuulloinen hellepäivän lounas! Taidan kokeilla näitä ensi viikolla mökillä, kunhan aurinko palaisi kuvioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Laitetaan peukut pystyyn, että helteet palaisi. :)

      Poista