28.8.2016

Brunssipöydän ihastuttavat myslileivokset

Viime viikonloppuna juhlistettiin Mikin synttäreitä. Yleensä meillä on ollut tapana tuoda päivänsankarille aamupala sänkyyn, mutta tällä kertaa ihana traditio jäi välistä, kun Mikki-raukka joutui kirmaamaan töihin ennen kukonlaulua. No, olipahan sitäkin parempi syy järjestää myöhemmin kunnon brunssi kaikkine herkkuineen. Omaksi brunssisuosikikseni nousivat nämä hauskat ja rapeat myslileivokset, joihin sain idean Jessica Gavinin blogista. Etukäteen vähän jännitti, miten tartelettivuoissa paistetut myslipohjat pysyisivät kasassa, mutta niiden kanssa ei yllättäen tullut mitään ongelmia. Täytin pohjat Alpron soija-mantelijogurtilla (NAM!) ja erinäisillä hedelmillä, mitä kaapeista löytyi. Tuoreet marjatkin olisivat varmasti olleet ihania, jos niitä olisi ollut saatavilla. Olihan näissä taas vähän näpertämistä, mutta todellakin olivat sen arvoisia! :) Reseptistä tulee n. 8-9 kpl.

Myslileivokset
pohjat:
1,5 kuppia (~ 3,5 dl) kaurahiutaleita
1 kuppi (~ 2,4 dl) manteli- ja/tai hasselpähkinärouhetta
1 rkl seesaminsiemeniä
0,5 tl kanelia
5 rkl sulaa kookosöljyä
0,25 kuppia (~ 0,6 dl) juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljauutetta

täyte:
paksua jogurttia (esim. Alpro Natural Manteleilla)

päälle:
hedelmiä tai marjoja (esim. viikunaa, viinirypäleitä, nektariinia, omenaa
puffattua quinoaa

Sekoita kaurahiutaleet, manteli-/hasselpähkinärouhe, seesaminsiemenet ja kaneli keskenään. Sekoita joukkoon kookosöljy, hunaja ja vaniljauute. Voitele tartelettivuoat ja painele esim. mitan avulla noin 3-4 rkl mysliseosta tiiviisti vuokien pohjille ja reunoille. Paista 160 asteessa 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla vuoissa. Irrota sitten varovasti esim. veitsen avulla. Täytä vasta juuri ennen tarjoilua, etteivät pohjat ala vettymään. Lusikoi pohjat täyteen jogurttia ja asettele päälle haluamiasi hedelmiä tai marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti