12.11.2016

Herkkupaja, osa 1: suklaanapit

Tänä viikonloppuna pistin pystyyn herkkupajan ja kokeilin erilaisten makeisten valmistamista. Muutama lukija onkin ehtinyt jo kysellä joululahjaksi sopivien hyvyyksien perään, joten nyt korvat hörölle! :) Kannattaa muuten tsekata myös makeiset-tunnisteen alta löytyvät arkistojen helmet, jos miettii lahjaideoita.

Eka resepti on ihan naurettavan helppo, mutta silti superherkullinen ja näyttävä. Suklaanapit valmistuvat hetkessä ja ovat takuulla hitti. Niitä voi varioida makunsa mukaan. Olen kirjannut alle jotakin vaihtoehtoja päällisten suhteen, mutta vain mielikuvitus on rajana! Reseptistä tulee noin 18 suklaanappia.

Suklaanapit
150 g suklaata (tummaa, valko-, maito- tai raakasuklaata - kaikki käy!)
+ haluamiasi päällisiä, esim:

itse käytin:
- saksanpähkinöitä
- hasselpähkinöitä
- manteleita
- pekaanipähkinöitä
- kurpitsansiemeniä
- mulpereita
- kuivattuja karpaloita
- kookoslastuja

muita hyviä päällisiä:
- keksimurut
- pakastekuivatut mansikat/vadelmat
- chilirouhe
- mitkä tahansa muut pähkinät (pistaasi, cashew...)
- kaakaonibsit
- kuivatut omenat
- sormisuola
- nonparellit
- popcorn

Sulata suklaa vesihauteessa. Nosta lusikalla leivinpaperin päälle pieniä suklaakekoja ja levitä ne muutaman sentin kokoisiksi kiekoiksi. Ripottele päälliset heti, kun suklaa on vielä sulaa. Anna jähmettyä huoneenlämmössä/jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti