13.11.2016

Herkkupaja, osa 2: mantelikonvehdit

Namipajasta päivää! Sarjan toinen makeisohje on suunnattu herkuttelijoille, jotka rakastavat paahteisen mantelin makua eivätkä välitä äklömakeista asioista. Näiden konvehtien rapean suklaakuoren alta paljastuu mantelinen täyte, joka on maustettu vaahterasiirapilla, vaniljalla ja kanelilla. Päälle ripotellut suolakiteet antavat mukavan säväyksen ja tekevät konvehdeista entistäkin parempia. Jos pidät mantelivoista, tulet ihastumaan näihin konvehteihin! Resepti on mukaeltu Evelinas ekologiska -blogin ohjeesta.

Mantelikonvehdit
täyte:
2 dl mantelijauhoa
1 vaniljatangon siemenet (tai 0,25 tl vaniljajauhetta)
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa
1 dl mantelivoita
0,5 dl vaahterasiirappia

kuorrute:
~ 100 g (maito)suklaata
sormisuolaa

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Muotoile täytteestä n. 15 palloa ja laita ne jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun sulatat suklaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pyörittele mantelipallot yksitellen suklaassa ja nosta ne lusikan avulla leivinpaperille. Ripottele päälle sormisuolaa. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti